Προφίλ

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος, Ιατρός ΨυχίατροςΨυχαναλυτής και Συγγραφέας, ζει και εργάζεται ασκώντας ενεργά την Ψυχιατρική, Ψυχοθεραπεία και Ψυχανάλυση στην Αθήνα από το 1991.

Δείτε το βιογραφικό του 

Η 20ετής εμπειρία του και οι σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της Ψυχιατρικής και της Ψυχοθεραπείας, οδήγησαν στη δημιουργία της Ψυχοδού, ενός σύγχρονου χώρου στο κέντρο της Αθήνας, όπου, εκτός από το Ιατρείο του,  ο Διονύσης Παπαδόπουλος εφαρμόζει τις πλέον σύγχρονες τεχνικές θεραπευτικής προσέγγισης όπως δραματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, ψυχόδραμα, θεατρική έκφραση και άλλες, σε συνεργασία με εξειδικευμένους ψυχολόγους, ψυχαναλυτές και θεραπευτές.

Δείτε Περισσότερα

Όπως επιτάσσει η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, στο Ιατρείο χορηγούνται οι πλέον σύγχρονες και εξειδικευμένες ψυχομετρικές- ψυχολογικές δοκιμασίες όπως T.A.T (Thematic Apperception Test), Rorschach Inkblot Test, WISC III και πολλά άλλα, με στόχο την πληρέστερη διάγνωση και αποτελεσματικότερη θεραπεία. Οι ψυχομετρικές δοκιμασίες χορηγούνται από εξειδικευμένη κλινική ψυχολόγο, υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δείτε Περισσότερα

Ο Διονύσης Παπαδόπουλος συνεργάζεται με ειδικούς ψυχολόγους- σύμβουλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού για νέους και ενήλικες και εφαρμόζει το Ολοκληρωμένο Εξατομικευμένο Πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που στόχο έχει να αντισταθμίσει την αγωνία για το αβέβαιο επαγγελματικό μέλλον στην σοβαρότατη οικονομική κρίση που βιώνουμε, με τα εξαιρετικά ανησυχητικά υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων αλλά και τους αυξανόμενους ρυθμούς απολύσεων εργαζομένων μεγαλύτερων ηλικιών που χρειάζονται καθοδήγηση για μια νέα επαγγελματική αποκατάσταση.

Δείτε Περισσότερα

Στους χώρους της Ψυχοδού μπορείτε να παρακολουθήσετε βιωματικά σεμινάρια που αναφέρονται σε θέματα της προσωπικής και κοινωνικής ζωής,  που μπορεί να σας ανησυχούν και να σας προβληματίζουν (άγχος, εγκυμοσύνη, οικογενειακές σχέσεις, εφηβεία, μητρότητα, εξαρτήσεις από ουσίες, τσιγάρο).

Μπορείτε επίσης να συμμετάσχετε σε καλλιτεχνικά σεμινάρια- δράσεις (λογοτεχνικά εργαστήρια, εργαστήρια ποίησης, σεμινάρια γραπτού λόγου ),  που στόχο έχουν την ψυχική και πνευματική σας ανέλιξη, την καλλιέργεια και ανάδειξη της δημιουργικότητάς σας καθώς και ένα μέσο διαφυγής από τα προβλήματα και τα άγχη της καθημερινότητας που δημιουργούν εντάσεις, άγχη ,φοβίες και επιβαρύνουν την ψυχολογία και την ποιότητα της ζωής σας.

Δείτε Περισσότερα

Η Ψυχοδός προσφέρει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους επαγγελματίες Ψυχολόγους και Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας καθώς και για επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δεξιότητές τους. Προγράμματα που προσφέρονται σήμερα είναι ο Κύκλος Μαθημάτων Βασικές Αρχές Ψυχιατρικής, η σειρά θεωρητικών διαλέξεων στη Μέθοδο της Δραματοθεραπείας και εκπαίδευση στις Διαγνωστικές Ψυχομετρικές Δοκιμασίες. Για τους κύκλους των εκπαιδευτικών σεμιναρίων παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Δείτε Περισσότερα

Ψυχιατρική Επίσκεψη μέσω Διαδικτύου – Συνεδρίες SKYPE

Αν βρίσκεστε εκτός Αθηνών η πάσχετε από κινητικά προβλήματα ή αγοραφοβία και επιθυμείτε να συμβουλευτείτε τον ψυχίατρο Διονύση Παπαδόπουλο ή κάποιο ψυχολόγο συνεργάτη μας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Internet για να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω Skype

Δείτε Περισσότερα